Képminőség-ellenőrzés cikkek

Ebben a cikksorozatban elsősorban a síkműtárgyak digializálásának problémáival foglalkozunk. Ide tartozik a köz-, és magángyűjtemények anyagának jelentős része, festmények, rajzok, nyomatok, az arcívumok, levéltárak dokumentumai, térképek, a reflektív fotográfiák, tehát a papírképek, nagyítások, illetve a transzmisszív fotóanyagok, tehát negatívok, diák, üvegnegatívok. De a kötött dokumentumok, könyvek esetében is elengedhetetlen a tárgyak  megbízható, kutatható digitális reprezentációja. A szakma minden szereplője profitál a megfelelő, szakszerű digitalizálás eredményeképpen keletkező magas minőségű digitalizális objektumok használatából.

Külső szakértőként, konzulensként közreműködünk az intézmények digiatlizálási gyakorlatának ellenőrzésében, fejlesztésében, optimalizálásában, segítséget nyújtunk a szakemberek továbbképzésében, illetve a nemzetközi gyakorlatnak megfelelő új munkafolyamat megtervezésében.

Képminőség-ellenőrzés
a múzeumi digitalizálásban

A képminőség ellenőrzése a műtárgy-digitalizálás nélkülözhetetlen eleme. Az ISa Golden Thread eljárással a teljes munkafolyamat vizsgálható. A szabványoknak megfelelő digitális objektumok előállítása mindenki számára előnyökkel jár.

Image quality control
for cultural heritage digitization projects

Image quality control is an essential element of cultural heritage digitization. The ISa Golden Thread method examines every element of the entire workflow, so quality control with this tool truly guarantees the adequacy of digitization.

9600 dpi. Tényleg? — műtárgy-reprodukciók részletvisszaadása

A műtárgy-reprodukciók felbontás, élesség, részletvisszaadás ellenőrzése és mérése objektív, tudományos eszközökkel.